tarihkitapbiyografimehmet poyrazmustafa armağandergi

Adana’da “Lezzet Treni” ile tarihi Belemedik ve Varda Köprüsü gezisi

Adana’da, bu yıl “Kuşaktan Kuşağa” temasıyla organize edilen 9. Uluslararası Lezzet Festivali kapsamında “Lezzet Treni” ile Belemedik Tabiat Parkı’na turizm gezisi düzenlendi.

Adana’da “Lezzet Treni” ile tarihi Belemedik ve Varda Köprüsü gezisi
11.10.2025
A+
A-

Adana mutfağının tanıtılmasıyla düzenlenen etkinlikte “Lezzet Treni” Adana Tren Garı’ndan hareket ederek Pozantı ilçesindeki Belemedik Tabiat Parkı’na ulaştı.

Parktaki Pozantı Belediyesine ait restoranda düzenlenen programda katılımcılar Adana mutfağının yöresel lezzetlerini tattı.

Vali Yavuz Selim Köşger, yaptığı açıklamada, Adana mutfağının yalnızca yemek kültürü olmadığını aynı zamanda köklü bir yaşam biçimi olduğunu belirtti.

Bu yolculuğun lezzetin coğrafyayla bütünleşmesini yansıttığını ifade eden Köşger, katılımcılara teşekkür etti.

Programının ardından katılımcılar doğal güzelliğiyle dikkat çeken Belemedik Tabiat Parkı’nı gezdi.

Gerçek Tarih Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Poyraz, Adana Valisi Yavuz Selim Köşger ile.

Programa Vali Köşger’in eşi Fatma Köşger, sosyal medya fenomenleri, gazeteciler ve Almanya’dan gelen turist kafilesi katıldı.

“Lezzet Treni”, Adana’ya dönerken tarihi Varda Köprüsü’nde mola verdi ve katılımcılar burada hatıra fotoğrafı çektirdi. Köprüdeki tesiste Karaisalı Belediyesi tarafından katılımcılara yöresel ikramlarda bulunuldu.

 

  1. ULUSLARARASI ADANA LEZZET FESTİVALİ’NİN MANGAL ATEŞİ YAKILDI

Adana Valiliğinin ev sahipliğinde “Kuşaktan Kuşağa” temasıyla düzenlenen 9. Uluslararası Adana Lezzet Festivali’nin açılışı kapsamında mangal ateşi yakıldı.

Vali Yavuz Selim Köşger, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Güngör Geçer, şefler ve diğer davetliler Merkez Park’ta yapılan festivalin kortej yürüyüşüne katıldı.

Yürüyüşe katılanlar bando eşliğinde tören alanına geçti, bazı vatandaşlarda etkinlik alanındaki stantlarda kebap, ciğer, şırdan ve şalgam gibi Adana’nın lezzetlerini tattı.

Vali Köşger, törende yaptığı konuşmada, gelenek ve göreneklerin kuşaktan kuşağa aktarılması gerektiğini söyledi.

Festivalin Adana’nın zengin kültürel mirasını ve eşsiz lezzetlerini geleceğe taşımak için önemli bir köprü olduğunu belirten Köşger, şöyle konuştu:

“Allah’ın izniyle bu yıl gastronomi şehri olacağız. Bu süreci sürdürülebilir kılmamız gerekiyor. Adana mutfağının otantik yapısını, özgünlüğünü ve doğallığını bozmadan, onu yeniden yorumlayarak, yeni dokunuşlar katarak tanıtmamız şart. Ancak en önemlisi, güler yüzümüzü kaybetmeden, cömert misafirperverliğimizi sürdürerek dünyaya kendimizi tanıtmalıyız.”

Vali Köşger, gastronomi turizminin geliştirilmesi gerektiğini belirterek Adana başta olmak üzere Hatay, Gaziantep ekseninde Mersin’i, Şanlıurfa, Kahramanmaraş eklenerek bir destinasyon oluşturulabileceğini belirtti.

Lezzet eksenli bir turizm planlaması için çalışmaların sürdüğünü belirten Köşger, şunları söyledi:

“Adana’yı bilen herkesin aklına ilk olarak lezzet, kebap ve 500’ü aşkın yemek çeşidi geliyor. Tarihiyle, doğasıyla, inanç turizmiyle, deniziyle, yaylasıyla Adana her anlamda zengin bir şehir. Bu değerleri doğru yönetimle değerlendirirsek ve dünyaya gerektiği şekilde sunarsak, Adana gastronomi alanında dünyanın sayılı şehirleri arasında yer alabilir. Bu zenginlik, Adana’nın turizm master planının lokomotifi ve dinamosu olan mutfağının ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor.”

Köşger, 10. Uluslararası Adana Lezzet Festivali’ni gastronomi unvanını kazanmış bir Adana’da yapacaklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri, birlikte mangal ateşini yaktı.

Kaynak: Gercektarih.com.tr

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.